Krag Jørgensen Band spiller musikk i grenselandet mellom country, blues og rock.

Bandet ble startet i Hamar i 1983 og er fortsatt aktivt.

Krag Jørgensen Bands varemerke har hele tiden vært røff  countryrock som svinger.

Omtrent halvparten av repertoaret består av låter skrevet av Bertil Reithaug eller venner. Bertil er vokst opp på Røros og tekstene er skrevet på dialekt.

Tekstene tar utgangspunkt i livets lys- og skyggesider ofte sagt med en noe røff humor. Han har ledet bandet i alle år, og selv om besetningen har skiftet har stilen hele tiden vært den samme.

Ellers består låtvalget av musikk fra Rolling Stones, Neil Young, Bob Dylan, J. J. Cale, Kris Kristofferson, Waylon Jennings, Willy Nelson med flere

 

 
Krag var med på:

Omtale:
20-årsjubileum:

Krag Jørgensen Band

Telefon: j 62 57 53 80, h 62 53 31 42, m 982 65 972
Faks: 62 53 54 26
Utgivelser:
Grenseland

Bak kvar sving

Disse har vært med i Krag Jørgensen Band sammen med Bertil Reithaug:

Historie:

Bandet ble startet i forbindelse med utgivelsen av Grenseland. Opprinnelig hadde Bertil Reithaug planlagt å gi ut disse låtene selv under eget navn. Sommeren -82 samlet han musikerne som senere ble med på platen og begynte å øve med tanke på å gi ut en selvfinansiert kassett. Han leide AOFs opptaksbuss med Jan Johnsrud som tekniker og gjorde opptak i kjellerstua til Svenn Erik Kristoffesen. Per Johan Skjærstad fikk imidlertid høre opptakene og mente dette burde være interessant for et etablert selskap, og etter en tur Bertil og han tok til Oslo kom de tilbake med kontrakt fra Studio B ved Lars Børke. 

Navnet:

Lars Børke i Studio B mente at utgivelsen burde markedsføres som et bandprosjekt og at navnet burde signalisere at dette var norsk musikk, med norske tekster og gi assosiasjoner til countrymusikk. Etter noen forslag kom Bertil med Krag Jørgensen Band, og alle var enige i at det var et bra navn. Krag-Jørgensen-geværet var velkjent også internasjonalt. De sjekket at navnet ikke var brukt i musikksammenheng tidligere, og tok kontakt med Kongsberg Våpenfabrikk, og fikk godkjenning til å bruke navnet. 

Logoen med de to korslagte Krag-Jørgensenriflene ble utarbeidet og bestemt å følge bandnavnet. 

Fortsettelsen:

Opptakene i Bel Studio ble gjort unna på en uke høsten -82. Coverbildene er tatt i Furnesåsen nord for Hamar. Platen ble lansert, men salget gikk tregt på landsbasis. Lokalt på Hedemarken og i Østerdalen med Røros gikk imidlertid salget bra. Plata fikk jevnt over bra kritikker i avisene. En hadde følelsen av at musikken falt mellom to stoler. Countryfolk syntes det var for lite ren country, mens rockere og visefolk syntes det ble for mye country. Dette var da også nesten 10 år før roots ble et vanlig begrep. 
Bandet hadde endel spillejobber alene først, men etter en forespørsel fra Lillian Askeland ble de enige om et samarbeid med henne. Nå startet en periode med mye reising og spilling over hele Norge. Jobbene bestod både i danse- og showspillinger, og de spilte på countryfestivalene både i Skjåk og Førde. 

Ved påsketider -86 ville Bertil trekke seg ut for å få mer tid til å gjøre egne ting. Han tilbød de andre å fortsette med Krag Jørgensen Band-navnet, men de valgte å fortsette samarbeidet med Lillian Askeland under navnet United stage etter et par personbytter. 

Bertil startet opp igjen med nye folk på Hamar. Bandet hadde fortsatt bra med jobber, men på et mer lokalt plan. Senere spilte bandet mer periodisk, fordi Bertil jobbet mer og mer som trubadur, alene eller i duosammenheng, men også da med navnet Krag eller Krag Jørgensen som artistnavn. 

I -90 startet Bertil og Lorang Brendløkken bandet Kompani Krag. Dette bandet spilte rythm & bluesmusikk og hadde i tillegg til vanlig besetning blåserekke. Også dette bandet spilte endel egne låter av Bertil. 

Senere spilte Bertil i to år fast 2 dager i uken på puben Morgen Kein i Hamar. Konseptet var Krag Jørgensen & venner hvor vennen var ny hver uke. 

I 1992 spilte Krag Jørgensen Band på Countryfestivalen i Skjåk igjen. Denne gang som deltagere i konkurransen NM i Country. De spiller ganske røff countryrock og var fornøyde med å ende på 3. plass. 

I -94 spilte Bertil fast på puben Krus Landhandleri 1 gang hver uke. Disse kveldene ble kalt Krag's Corner og besto av forskjellige duobesetninger. 

Fortsatt er bandet stadig vekk å høre, oftest rundt omkring på innlandet.